Prije svega najvažnije je da imate optičku vidljivost između vaše antene i naše antene na koju se spajate.

Antena naravno mora stajati negdje vani na krovu ili zidu kuće/zgrade, precizno usmjerena prema nekoj od naših antena na koju se spajate.

Antena mora biti povezana sa mrežnim kablom (UTP 5/6), na kućni WiFi router ili direktno na PC (tada ne treba router).

Pristupne točke

 

Potrebna oprema

Antena

Povoljno kvalitetno rješenje, je MikroTik RBSXT5nDr2 (SXT Lite 5), 5Ghz 802.11a/n 27dBm CPE sa 16dBi integriranom antenom dizajniran za vanjsku upotrebu. Navedeni uređaj će Vam biti dovoljan za povezivanje u večini slučaja i do sada nismo imali primjedbi od strane korisnika na kvarove.

Ako se nalazite na večoj udaljenosti od pristupne točke tada bi morali razmisliti o kupovine nešto jaće antene npr. Mikrotik DISC Lite 5 ili LHG XL HP5.

 DISC Light5 LHG XL 5 ac

AP router

AP router služi za spajanje male privatne wireless mreže po kući/stanu/uredu za spajanje krajnjih uređaja (laptopa, tableta, mobitela i sl.) u istu mrežu na kojoj se i on nalazi. Većina access point-ova imaju u sebi ugrađen 4 portni mrežni switch (preklopnik).hapmini

Naša preporuka je već isprobano riješenje, a to su svakako po cijeni i kvaliteti uređaji proizvođača "Mikrotik", 2,4Ghz LAN Routeri koji rade savršeno i vrlo su jednostavni za konfiguraciju, ali naravno također mogu i ostali uređaji koje vi želite.

 

Kabal

UTP ili FTP (cat5e) Mrežni kabel služi sa (žičano) povezivanje mrežnih uređaja – računala, AP-ova (za lokalni wireless), televizora, frižidera itd. Gotovo sigurno će vam antena za spajanje na DWiFi biti na najvišoj mogućoj točki kuće/stana, tako da ćete trebati povezati svoj AP router sa antenom, a zatim po potrebi i sa svojom kućnom mrežom i svojim uređajima.

Unutar kuće dovoljan je UTP dok se za vanjsku upotrebu preporuča FTP mrežni kabel.

Uz mrežni kabel (kojeg možete nabaviti po metru, kolko vam treba), trebat će vam još i RJ45 konektora, te zaštitnih kapica koje i nisu neophodne. 

 

Antenski stalak/stup

Budući da antena treba stajati na zidu/krovu, na nekakvom stalku/stupu, trebati će prije našeg dolaska osigurati i stalak/stup, osim u slučaju ako želite da ga mi napravimo, a što nam morate unaprijed reći.

Pogledaj video montaže antene na stup.

 

Ostalu Mikrtik opremu pogledaj na linku ispod:

button cr

 

UPOZORENJE

NAJTOPLIJA PREPORUKA JE DA MI SA NAŠOM OPREMOM DOĐEMO KOD VAS I PROVJERIMO MOGUĆNOST SPAJANJA NA VAŠOJ LOKACIJI, PRIJE NEGO ŠTO VI KUPITE OPREMU I ZAKLJUČITE DA NIJE DOBRA, DA NEMA SIGNALA ILI JE LOŠ…

 

Reklamni dio

 

 

 Studio4web, web hosting, registracija domena

 

Idi na vrh
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com